YlvaGravid är skapad av förlossningsläkare, barnmorskor och fysioterapeuter. Vi har  läst igenom all vetenskaplig litteratur och samlat våra kliniska erfarenheter i vår träningsprogram som är helt gratis att använda. Vi vill att alla kvinnor ska kunna använda YlvaGravid.

Barnets position

En övning för vila och återhämtning.

Ställ dig förslagsvis på alla fyra, med händer och knän i underlaget. Låt sedan sätet kontrollerat sjunka ner mot dina hälar. Placera armar utefter sidorna på kroppen och pannan i underlaget eller på en kudde. Vila i denna position, ta några djupa andetag och känn att kroppen slappnar av. Var kvar i positionen från 30sek upp till några minuter.

Övningen ska kännas bra i hela kroppen, den ska inte göra ont. Kanske känner du hur hela ryggen förlängs och kroppen slappnar av allteftersom du landar i vilan.

Ibland kan det vara obekvämt att komma djupt ner i positionen. Prova då som alternativ att placera en kudde mellan knän och säte. Du kan också använda en kudde att stötta armar och huvud på.

För dig som är gravid kan det hjälpa att bredda mellan knäna för att ge plats åt magen. 

Vill du utmana rörligheten i rygg och skuldror kan du placera båda armarna på golvet framför kroppen. Låt underarmar, handflator och panna vila i underlaget.